Туреччина почала військову операцію проти курдів в Іраку

Читать на русском
На півночі Іраку почалася військова спецоперація турецької армії під назвою Кіготь орла. Її мета ліквідувати об'єкти Робочої партії Курдистану.
Фото - Анадолу.

На півночі Іраку почалася військова спецоперація турецької армії під назвою «Кіготь орла». Її мета ліквідувати об'єкти Робочої партії Курдистану (РПК), яких Туреччина називає терористами.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини.

Повітряна операція почалася вночі в понеділок, 15 червня. За інформацією телеканалу Al Arabiya, Військово-повітряні сили Туреччини скинули близько 20 бомб в горах Синджар. Зазначається, що перед цим курди напали на поліцейську дільницю турецьких сил безпеки.

В повідомленні Міністерства зазначено, що курди «нападають на межі Туреччини», тому Анкара, проводячи спецоперацію, використовує свої «законні права на самооборону».

«Повітряні операції проводяться на терористичних місцях в Синджаре, Карачаке, Кандиле, Запе, Авасине Басяне і Хакурке, які використовуються терористами в якості баз», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, у березні Туреччина направила понад 1000 військових для участі в новій антитерористичної операції проти курдів у східній провінції Бингол.

А в жовтні торік Туреччина провела операцію «Джерело миру» і захопила частину підконтрольних сирійським курдам територій вздовж свого кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: