Дві країни керують Євросоюзом де-факто як олігархія – прем'єр Польщі

Читать на русском
ЄС свого часу не прислухався до попереджень Варшави щодо планів росії, що вказує на велику проблему в Європейському Союзі.
Макрон і ШольцReuters

В останні роки керують Європейським союзом де-факто за принципами олігархії. Це роблять лише Франція та Німеччина.

Про це повідомляє Le Monde, з посиланням на заяву прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

«На папері всі держави-члени рівні. Але політична реальність показує, що вага німецьких і французьких голосів є домінуючим. Ми маємо справу з формальною демократією, але де-факто олігархією, де влада знаходиться в руках найсильніших», - заявив польський прем'єр.

Керівник Уряду Польщі також наголосив, що Париж і Берлін ігнорують голоси таких країн, як Польща, які давно попереджали об'єднану Європу про російський експансіонізм, але багато лідерів провідних країн були зачаровані президентом країни-агресора путіним.

Прем'єр Польщі заявив, що Європа залишається байдужою до геноциду в УкраїніЗа словами Моравецького, українцям постійно доводиться турбуватися, чи вчасно прибудуть постачання зброї, чи не почне хтось за їхньою спиною переговори з путіним і чи ухвалить ЄС нарешті рішення про санкції.

Згідно зі словами Моравецького, тепер вже вони шоковані тим, що наразі відбувається.

На думку польського прем'єра, ЄС свого часу не прислухався до попереджень Варшави щодо планів росії, що вказує на велику проблему в Європейському Союзі.

«Європа опинилася у своєму нинішньому становищі, тому що свого часу відмовилася почути правду і не хотіла помічати, що в рф відродилися демони 19-го і 20-го століть: націоналізм, колоніалізм і тоталітаризм», - підсумував Моравецький.

Зазначимо, на думку Моравецького, володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер та Йосип Сталін. Прем'єр заявив, що його ідеологія має бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутинізацію».

Нагадаємо, що Шольц засумнівався в необхідності візових санкцій для росіян. Перед цим, він заявляв, що вважає невиправданим кроком забороняти в'їзд усім росіянам через вторгнення путіна до України.

Також нагадаємо, що у росії ще навесні почали погрожувати «денацифікувати» Польщу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: