Прем'єр Польщі заявив, що Європа залишається байдужою до геноциду в Україні

Читать на русском
За словами Моравецького, українцям постійно доводиться турбуватися, чи вчасно прибудуть постачання зброї, чи не почне хтось за їхньою спиною переговори з путіним і чи ухвалить ЄС нарешті рішення про санкції.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що решта європейських країн залишається байдужою до геноциду, який здійснюється в Україні.

У своїй колонці у німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung Моравецький написав, що майже всі телеканали світу показують убивства мирних українців, але «страждання України оточені стіною байдужості».

За словами прем'єра, за час війни не бракувало символічних жестів солідарності інших країн Європи. Зокрема, багато європейських політиків побували в Києві, але війна йде далі, наголосив він.

У росії почали погрожувати «денацифікувати» ПольщуУ росії надзвичайно образилися тим, що Польща підтримує Україну і не боїться називати росію тим, чим вона є

І незважаючи на те, що Україні вдалося втримати Київ і Харків і завадити путіну здійснити його стратегічні цілі, навряд чи можна вважати, що росія програла, пише Моравецкий: «Більше того: те, що росія досі не зазнала поразки, є її частковою перемогою».

На думку Моравецького, Україна за 100 днів війни показала світові дві речі: по-перше, що могутність росії набагато менш вражаюча, ніж багато хто вважав, а по-друге, що навіть невеликий народ може чинити сильний опір, якщо він має непохитний характер.

При цьому, як заявив прем'єр Польщі, українцям доведеться поставити питання, чи дійсно вони можуть розраховувати на Європу, адже зараз доводиться турбуватися про те, «чи вчасно прибудуть постачання зброї, чи не почне хтось за їхньою спиною переговори з путіним і чи прийме ЄС, нарешті, рішення про санкції».

Крім того, Моравецький розкритикував пропозицію колишнього держсекретаря США Генрі Кісінджера щодо територіальних поступок: «Великий реаліст американської політики повторив саме ті тези, які поляки чули у 1970-х та 1980-х роках».

Нагадаємо, на думку Моравецького, володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер та Йосип Сталін. Прем'єр заявив, що його ідеологія має бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутинізацію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: