Польща розробляє рішення, яке дозволить відмовляти росіянам у видачі віз – МЗС

Читать на русском
У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому можна очікувати рішення з цього питання вже найближчими тижнями.
polskieradio.pl

У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому можна очікувати рішення з цього питання вже найближчими тижнями.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик, передає Рolskie Radio.

Польща виступає за продовження санкцій ЄС, особливо щодо призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян рф, попри те, що це рішення підтримують не всі.

«Проти цього виступають великі країни-члени, включаючи Німеччину, Францію та Нідерланди. У зв'язку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян рф, Польща працює над новим рішенням», – заявив він.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

Польська дипломатія вже кілька тижнів веде переговори на цю тему з деякими державами-членами. Тому очікувати рішення з цього питання можна в найближчі тижні.

Нагадаємо, влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам росії візи та посвідки на проживання – їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: