Україна та Польща збудують новий газопровід – Моравецький

Читать на русском
Україна та Польща домовилися побудувати газопровід, який дасть змогу наростити обсяг газу у бік східного кордону Польщі.
t.me/Denys_Smyhal

Україна та Польща домовилися побудувати газопровід, який дасть змогу наростити обсяг газу у бік східного кордону Польщі.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького із українським прем'єром Денисом Шмигалем, передає видання wprost.pl.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Ми говорили (з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем – ред.) про розширення пропускної спроможності із заходу на схід, будівництво газопроводу, яке могло б передавати великі обсяги газу в найближчому майбутньому», - заявив Моравецький.

Він зазначив, що сировина має надходити з газового терміналу у Свиноуйсьці. Зрештою газ прямуватиме новим газопроводом, що дозволить збільшити обсяги, що спрямовуються на східний кордон Польщі.

При цьому Моравецький додав, що російський газопровід "Північний потік 2" є геополітичною загрозою безпеці Європи.

«Ми закликаємо німців не відкривати цей газопровід, оскільки це збільшить можливість шантажу та війни з боку Росії…», - наголосив прем'єр Польщі.

Нагадаємо, Україна 1 лютого вперше розпочала імпорт газу з Угорщини.

На початку січня Україна відновила транзит газу до Румунії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: