Війна в Україні: Зеленський назвав п'ять складових російської тактики

Читать на русском
Зеленський назвав п'ять складових російської тактики в Україні – артилерія, ракетний терор, депортація, економічний шок, пропаганда. За його словами, це не має стати глобальною нормою і світовий порядок має бути відновлений.
Фото: Офіс президента України

Стратегія росії – знищити Україну та піти в інші країни Європи та Азії. А її нинішня тактика у війні проти України має п'ять складових: артилерія, ракетний терор, депортація, економічний шок, пропаганда.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до учасників конференції «Азійське лідерство» у Сеулі.

«Сто днів, які минули від того мого звернення до вашого парламенту, повністю показали тактику росії. Кожну її деталь. Це терор. І якщо він залишиться безкарним, ви побачите його повторення в інших частинах світу, в інших країнах. Бо тактика – це те, чого дуже легко навчитися, коли бачиш, що вона працює. І тому різні тиранії зараз дивляться, чи спрацює російська тактика», – заявив Зеленський.

Перший пункт тактики росії, як сказав президент – артилерія бере в заручники міста. «Російська армія організує свій наступ так, щоб її гармати та реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст», – зазначив він.

Голова Міноборони України озвучив три можливі сценарії закінчення війниЄ кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – так звана добра воля росіян за прикладом острова Зміїний.

Другий пункт – ракетний терор. Зеленський повідомив, що станом на сьогоднішній ранок росія випустила по українським містам 2 тисячі 960 ракет, їхніми головними цілями були цивільні об'єкти.

Третій пункт – депортація. «Просто уявіть цю кількість – два мільйони людей. Стільки наших людей уже вивезено в росію. Кілька сотень тисяч дітей. Точних цифр зараз ніхто не назве – усіх цих вивезених людей позбавляють засобів зв’язку, у них відбирають документи, їх залякують і намагаються розвезти по віддалених районах росії, щоб їм було максимально складно повертатися додому, на батьківщину», – сказав Зеленський, згадавши і влаштовані росією фільтраційні табори.

Четвертий пункт російської тактики – економічний шок, який переживає не лише Україна. У країнах, які переживають продовольчу та енергетичну кризи, можливі соціальні вибухи, зазначив президент.

«А що призвело до загострення цих криз? Цинічна блокада росією наших морських портів, яка не випускає на світовий ринок критично важливе постачання українського продовольства. А також абсолютно продумана російська гра на підвищення цін на енергоресурси», – наголосив він.

П'ятий пункт російської тактики – пропаганда. За словами Зеленського, напевно, жодна держава світу не витрачала стільки грошей на свідоме розповсюдження дезінформації, конспірології, антинаукових теорій змови, як це робить росія.

«Російська тактика не повинна стати глобальною нормою і світовий порядок має бути відновлений», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський нещодавно запевнив, що територіальні поступки України не будуть частиною якихось дипломатичних переговорів щодо припинення війни.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що окупанти мусили змінити тактику на фронті. Вони формують ударні кулаки, які атакують у потрібних росії місцях і повільно просуваються вперед.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: