Норвегія долучиться до програми навчання українських військових у Британії

Читать на русском
Норвегія також направить до Великої Британії військових інструкторів для проведення базового військового вишколу українців.
defence-ua.com

Норвегія також направить до Великої Британії військових інструкторів для проведення базового військового вишколу українців.

Про це заявив міністр оборони Норвегії Берн Арільд Грам, передає NRK.

«Українські сили гостро потребують подальшої підготовки та освіти. У Норвегії позитивно оцінюють британську ініціативу навчати українських військових у Великій Британії. Ми будемо брати участь з інструкторами в цій базовій підготовці солдатів, як і деякі інші країни», – заявив він.

Нагадаємо, особовий склад полку Королівських повітряних сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування для майже 10 тисяч українських військових у Великій Британії.

Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Їх навчатимуть як поводитись зі зброєю, як надавати першу допомогу на полі бою, а також розповідатимуть про тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Раніше уряд Швеції ухвалив рішення про направлення до Великої Британії інструкторів для проведення базової військової підготовки українських бійців.

4 серпня міністр оборони Канади Аніта Ананд повідомила, що до навчання українських військових на території Британії приєднуватимуться і 225 канадських військових.

Фінські військовослужбовці також візьмуть участь у підготовці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: