Майже 10 тисяч українських військових пройдуть навчання у Великій Британії

Читать на русском
Особовий склад полку Королівських повітряних сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування для майже 10 тисяч українських військових у Великій Британії.
Укрінформ

Особовий склад полку Королівських повітряних сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування для майже 10 тисяч українських військових у Великій Британії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Артилеристи полку Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії є частиною програми підготовки з трьох видів, у рамках якої до Сполученого Королівства приїде до 10 000 українців із незначним військовим досвідом або без нього, щоб пройти інтенсивні курси «солдатської служби», що допоможе їм у захисті України від російської агресії», – йдеться у повідомленні.

Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Їх навчатимуть як поводитись зі зброєю, як надавати першу допомогу на полі бою, а також розповідатимуть про тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Програма є частиною постійного зобов’язання Британії з підтримки України та наразі становить понад 2,75 млрд дол. військової допомоги. До програми буде залучено близько 1050 британських військовослужбовців, підготовка проходитиме на об’єктах міноборони Британії. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час візиту до України у вівторок, 12 липня, обговорив можливість навчання українських військовослужбовців на польській території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: