Глава МЗС Британії вважає реалістичним витіснення росіян з усієї території України

Читать на русском
Міністр закордонних справ Британії назвала путіна огидним диктатором, який розв'язав незаконну та невиправдану війну. Вона вважає, що Україна може повернути собі усі території.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що повне витіснення російських військ із території України є реалістичним.

Вона сказала про це в ефірі радіо ВВС.

«Вся територія України, яку було захоплено росією, незаконно окуповано. І, зрештою, росіян потрібно витіснити з усієї цієї території. Це реалістично, і саме тому ми постачаємо додаткові летальні засоби», – сказала міністр, цитує The Guardian.

Складніше, ніж рак: Зеленський розповів, на що хворий путін і його оточенняЗа словами Зеленського, у путіна та його оточення хвороба страшніша за рак – як мінімум це неповага до міжнародного права та життя людини. Але Україна все одно виграє цю війну.

В іншому своєму виступ в ефірі Sky News Трас назвала володимира путіна «огидним диктатором, який розв'язав незаконну та невиправдану війну».

«Ми бачили систематичне зґвалтування жінок. Ми бачили напади на мирних жителів, зокрема у торговому центрі цього тижня. І нам треба переконатися, що українці не лише успішно витісняють росію з України, а й що людей притягнуто до відповідальності за ці жахливі злочини, які були скоєні. Я не зустрічалася з володимиром путіним. Я не знаю мотивів ведення цієї страшної війни. Все, що я знаю, це те, що ми маємо зробити своїм абсолютним пріоритетом припинення цієї війни, витіснення путіна та російських військ з України, інакше ми житимемо у набагато менш безпечній Європі», – заявила Трасс.

Нагадаємо, як заявив глава української розвідки, в Україні, починаючи з серпня, відбудуться певні події, які означатимуть переломний момент у війні проти росії. Ще за кілька місяців бої затихнуть майже до нуля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: