Раді запропонували скасувати пільгове оподаткування на пальне – нардеп

Читать на русском
Тексту законопроєкту ще немає, але документ передбачатиме повернення акцизного збору для всіх видів палива без винятку.
24 канал

Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне в Україні.

Про це перший заступник керівника Комітету з фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

«Уряд вніс до Ради законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне», - йдеться в повідомленні народного депутата.

При цьому, як зазначається, тексту законопроєкту ще немає, але документ передбачатиме повернення акцизного збору для всіх видів палива без винятку.

«Щодо повернення ПДВ на паливо до 20% (зараз 7%) поки невідомо, чи є у фінальному тексті», - повідомляє Железняк.

Варто зазначити, що 18 березня набрав чинності закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану.

Нагадаємо, проблема з поставками нафтопродуктів в Україну залишається, але дефіцит палива вже менше. Ситуація на ринку газу і дизпалива стабілізувалася, а для насичення ринку бензину потрібен ще місяць-два.

11 липня експерти заявили, що український ринок достатньо наповнився дизельним паливом і скрапленим газом, а також майже вийшов на мінімально необхідний рівень забезпечення бензином. Це призвело до очікуваного початку зниження цін.

Також нагадаємо, що після того, як Національний банк України змінив офіційний курс гривні, ціни на бензин в Україні трохи зросли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: