Мінкульт розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови

Читать на русском
В Україні хочуть надати особливий статус англійській мові як мові міжнародного спілкування. Одна з цілей законопроєкту, який розробляє Мінкульт, – щоб усі держслужбовці володіли англійською.
MKIP.GOV.UA

Міністерство культури та інформаційної політики розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра Ростислав Карандєєв.

За його словами, розширення сфер застосування англійської мови в Україні сприятиме прискоренню інтеграції українців до європейської спільноти, підвищенню рівня конкурентоспроможності держави на глобальному ринку, а також зростанню її інвестиційної та туристичної привабливості.

Хто із держслужбовців має послуговуватися українською мовоюХто з державних службовців повинен користуватися українською мовою під час виконання службових обов’язків, дивіться на інфографіці.

«Новий проєкт закону дозволить подолати мовний бар'єр, який досі існує в Україні. Це необхідність та одна з умов курсу в ЄС. Законопроєкт передбачає врегулювання відносин англійської мови, як мови спілкування в публічних сферах життя, в першу чергу – міжнародні комунікації», – розповів Карандєєв.

«Жодне з положень нового закону не може і не тлумачитиметься як звуження функціонування української мови в нашій державі», – зазначив він.

Амбітна мета законопроєкту, додав заступник міністра – щоб кожен державний службовець володів англійською мовою.

Нагадаємо, більшість громадян підтримують, щоб українська була єдиною державною мовою.

Крім того, опитування показало, що більшість російськомовних жителів України не зазнавали утисків через мову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: