Ціни на паливо в Україні: як йдуть справи з бензином, автогазом та дизпаливом

Читать на русском
Деякі ціни на деякі види палива зросли, але незначно, в той час, як інші види палива навіть подешевшали
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Після того, як Національний банк України змінив офіційний курс гривні, ціни на бензин в Україні трохи зросли. Ціна дизельного палива залишилася практично без змін, а ціна автомобільного газу продовжує знижуватися.

Про це повідомляє портал Auto.ria з посиланням на дані моніторингу цін.

Згідно з даними порталу, який провів власний моніторинг, ціни на паливо виглядають наступним чином:

  • автогаз: в середньому, коштує 30,33 грн/літр. Подекуди ціни навіть нижче 30 грн/літр, середнє здешевлення склало 57 копійок;
  • дизельне паливо: в середньому, коштує 55,16 грн/літр. Максимальна ціна склала 52 грн/літр, тобто розцінки майже без змін;
  • бензин марки А-95+: в середньому, коштує 51,83 грн/літр;
  • бензин марки А-95: в середньому, коштує 50,63 грн/літр;
  • бензин марки А-92: в середньому, коштує 49,77 грн/літр; середнє подорожчання бензину всіх трьох марок склало 31 копійку.

Нагадаємо, проблема з поставками нафтопродуктів в Україну залишається, але дефіцит палива вже менше. Ситуація на ринку газу і дизпалива стабілізувалася, а для насичення ринку бензину потрібен ще місяць-два.

11 липня експерти заявили, що український ринок достатньо наповнився дизельним паливом і скрапленим газом, а також майже вийшов на мінімально необхідний рівень забезпечення бензином. Це призвело до очікуваного початку зниження цін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: