Данілов розповів про наслідки можливого підриву ЗАЕС

Читать на русском
Окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну електростанцію - наслідки цього будуть набагато гіршими за наслідки від аварії на ЧАЕС.

Окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну електростанцію - наслідки цього будуть набагато гіршими за наслідки від аварії на ЧАЕС.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Радіо НВ.

За його словами, ядерна катастрофа на Запорізькій АЕС буде більшою, аніж вибух на Чорнобильській станції.

«Це найбільша АЕС у Європі, там шість енергоблоків стоїть. А що ми маємо сьогодні робити, якщо її захопили озброєні терористи, нагнали туди техніку. Якщо ми зараз почнемо «вирішувати з ними відносини», то існує ймовірність, що вони ухвалять рішення її підірвати», - заявив Данілов.

Росія розпочала процес підключення ЗАЕС до Криму – «Енергоатом»Росія почала реалізовувати план щодо підключення ЗАЕС до російської енергосистеми та відключення її від української.

Секретар РНБО сказав, що у світі не хочуть займатися вирішенням цієї проблеми і МАГАТЕ «кудись поділася». Проте в Україні розуміють, що можна зробити, аби цієї проблеми не було.

Нагадаємо, 5-6 серпня російські війська кілька разів обстріляли об'єкти Запорізької атомної електростанції. Експерти оцінили наслідки можливої ​​аварії на станції.

Зазначимо, що російські війська сьогодні, 11 серпня, знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п'ять «прильотів» у районі комендатури станції та стільки ж – у районі пожежної частини.

В ООН та США закликали створити демілітаризовану зону навколо ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: