Наступ на Донбасі: росіяни мають частковий успіх на Бахмутському напрямку

Читать на русском
ЗСУ відбили наступ окупантів на кількох напрямках, але в районі Горлівка – Зайцеве росіяни мають частковий успіх.

У наступі російських військ у районі Горлівка – Зайцеве на Бахмутському напрямі є частковим успіхом. Тривають бойові дії біля Кодеми та селища Піски.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Леб’яже, Соснівка, Українка, Дементіївка, Питомник, Руські та Черкаські Тишки, Шевелівка, Протопопівка, Верхній Салтів, Циркуни, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине. Завдав авіаційних ударів біля Ртищівки та Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямі обстріли зафіксовано поблизу Вернопілля, Богородичного, Шнурків, Курульки, Краснопілля, Долини та Залимана. Біля останнього ворог завдав ще й авіаудару.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Серебрянки та Верхньокам'янського.

«Корейський» та «сирійський» сценарії війни в Україні неможливі – РезніковРезніков заявив, що в Україні неможливий корейський сценарій війни, оскільки кремль не захотів заморозити конфлікт у 2014 році. Сирійський сценарій також нереальний, оскільки у росіян виснажуються ресурси.

Крім того, окупанти вели наступ у напрямках населених пунктів Верхньокам'янське та Івано-Даріївка, але успіху не мали і відійшли.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли з танків та артилерії неподалік Переїзного, Веселого, Бахмутського, Соледара, Вершини та Курдюмівки. Задіяв авіацію біля Виїмки, Івано-Дар'євки, Спірного, Яківлівки, Соледара та Бахмутського.

Внаслідок наступу у напрямку Горлівка – Зайцеве противник частково мав успіх.

Також росіяни вели наступальні бої у напрямках населених пунктів Івано-Дар’ївка, Виїмка, Бахмут, Весела Долина та Кодема, але успіху не мали та відійшли. Однак після проведення перегрупування рф відновила наступ на Кодему – бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Водяного, Олександрополя, Авдіївки та Пісків. Противник завдав авіаударів біля Мар'їнки та Водяного.

Окупанти намагалися вести наступальні бої у районах Спартака та Мар'їнки, але успіху не мали та відійшли. У той же час тривають бойові дії біля селища Піски.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно райони населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Лук’янівське, Гуляйполе, Щербаки, Володимирівка, Богоявленка, Новоданилівка, Оріхів, Новопіль, Новосілка та Залізничне. Ворог завдав авіаудари неподалік Вугледару, Малих Щербаків і Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку, з метою сковування дій ЗСУ, ворог обстрілював позиції Сил оборони та об'єкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Українка, Посад-Покровське, Лупареве, Степова Долина, Новогригорівка, Веселий Кут, Широке, Кобзарці, Кавказ, Біла Криниця, Лепетиха, Тополине, Іванівка, Потьомкине та Трудолюбівка.

Крім того, біля Осокорівки, Андріївки, Благодатного, Новогригорівки та Мирного було завдано авіаударів.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков назвав головну помилку росії при вторгненні в Україну.

Раніше генерал-майор ЗСУ спрогнозував, коли Україна зможе святкувати перемогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: