Війська рф намагаються захопити Бахмут та Соледар, відбито атаку на Лозове – Генштаб

Читать на русском
Війська рф намагаються захопити Соледар та Бахмут у Донецькій області, але ЗСУ тримають оборону.

Війська рф намагаються захопити Соледар та Бахмут у Донецькій області, але ЗСУ тримають оборону.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в п'ятницю, 5 серпня.

Сіверський напрямок - ворог утримує в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи, проводить інженерне обладнання позицій, а також встановлює системи відеоспостереження.

Окупанти з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст та Грем'яч у Чернігівській області та Стариковому Сумській області.

Обстріл Миколаєва: кількість поранених зросла до 22 (оновлено)Внаслідок сьогоднішнього обстрілу Корабельного району Миколаєва поранено більше 20 людей. Пошкоджено житлові будинки.

Харківський та Слобожанський напрями - противник продовжує стримувати українські війська, аби не допустити відновлення наступу.

Зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли Харків та населені пункти Російська Лозова, Коробочкіне, Черкаські Тишки, Старий Салтов, Верхній Салтів. Безпілотними літальними апаратами провів повітряну розвідку біля Руської Лозової, Малих Проходів, Гусарівки та Чепіля.

Слов'янський та Донецький напрями - противник обстрілював з артилерії різних типів райони поблизу Богородичного, Долини, Дубравного, Великої Камишевахи.

Ворог зосереджує зусилля у районах Бахмута та Авдіївки. Намагається встановити контроль над містами Соледар та Бахмут та відтіснити наші війська від західної околиці міста Донецьк.

Краматорський та Бахмутський напрями - окупанти з танків та артилерії обстріляв райони неподалік Сіверська, Григорівки, Верхньокам'янського, Бахмута, Зайцево, Соледара, Яківлівки та Кодеми. Завдали авіаційного удару біля Вершини.

Наступальними діями окупанти намагалися захопити вигідні рубежі та покращити тактичне становище у районах Бахмута, Зайцевого та Вершини, успіху не мали, відійшли.

Авдіївський напрям - зафіксовано артилерійські обстріли біля Авдіївки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Ворог безуспішно намагався просунутися у напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка та Піски.

Новопавлівський та Запорізький напрями -ротивник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Мар'їнка, Володимирівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Новоандріївка, Кам'янське, Новосілка, Чарівне, Новопіль, Гуляйполе та Нескучне.

Українські воїни успішно відбили черговий ворожий штурм у напрямку Мар'їнки та змусили ворога втекти. Окупанти провели розвідку безпілотниками у районах Запоріжжя та Новоселівки Другої.

Південнобузький напрямок - російська армія всіма засобами намагається утримати зайняті позиції і не допустити створення нашими підрозділами сприятливих умов для контрнаступу.

Ворог обстрілював райони населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Лупареве, Новомиколаївка, Новогригорівка, Червона Долина, Зелений Гай, Андріївка, Трудолюбівка, Нововоронцівка, Топольне, Потьомкіне, Ольгине, Нікополь. Авіацією ворог завдав ударів неподалік Лозового, Великого Артакового та Андріївки.

Противник здійснив спробу наступу у напрямку Лозового. Отримав рішучу відсіч від українських воїнів та відступив.

Для виявлення позицій наших підрозділів та коригування вогню артилерії активно застосовує безпілотники.

ЗСУ продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на певних напрямках. Противник відчуває гострий дефіцит навченого і хоч якось мотивованого поповнення для підрозділів, які зазнають втрат.

Нагадаємо, на Харківщині ЗСУ зайняли вигідні позиції, які дозволять рухатися далі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: