Війська рф вели штурми на Харківському та Бахмутському напрямках – Генштаб

Читать на русском
На Харківському напрямку ворог активно вів повітряну розвідку БПЛА. Завдав авіаційного удару біля Гусарівки.

Ворожі війська намагалися прорвати оборону ЗСУ біля Великої Камишевахи на Слов'янському напрямку, вели штурми на Харківському та Бахмутському напрямках та біля Авдіївки та Пісків. Спроби наступів росіян завершилися невдачею.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в середу, 10 серпня.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. Білорусь розпочала збори з підрозділами територіальної оборони із залученням військовозобов'язаних запасу. Небезпека з Білорусі зберігається.

На Сіверському напрямку ворог продовжує обстрілювати населені пункти Чернігівської та Сумської областей.

Війська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ в напрямках Мар'їнки та Шевченка – ГенштабЗа сьогодні ЗСУ відбили кілька наступів росіян, ворог також намагався прорвати оборону українських захисників у напрямках Мар'їнки та Шевченка, проте успіху не досяг.

На Харківському напрямку ворог активно вів повітряну розвідку з БПЛА. Завдав авіаційного удару біля Гусарівки. З метою покращення тактичного становища окупанти вели штурмові дії в районах населених пунктів Уди, Петрівки та Гусарівки, але невдало. Мусили тікати назад.

На Слов'янському напрямі біля Великої Камишевахи окупанти намагалися прорвати оборону наших військ, успіху не мали, відійшли.

На Бахмутському напрямку наступальними та штурмовими діями намагався просунутися в районах населених пунктів Бахмут, Кодема, Спірне, Яківна та Соледар, успіху не мав, відійшов.

Ворог вів наступальні дії за напрямами Авдіївки та Пєсков, отримав гідну відсіч та відійшов.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій. Намагався вести розвідку боєм неподалік Лозового. Потрапив під точний вогонь ЗСУ, зазнав втрат і хаотично відступив.

Нагадаємо, 10 серпня росіяни обстріляли центр Бахмута, семеро загиблих, є поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: