У районі Бахмута, Зайцево та Пісків продовжуються бої – Генштаб

Читать на русском
Російські війська безуспішно намагалися проводити штурмові дії біля Івано-Дар'євки, Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого, Трудолюбівки.

Українські військові відбили штурмові дії росіян у районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого на Бахмутському напрямку. Біля населених пунктів Бахмут, Зайцеве та Піски тривають бої.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках стан та склад підрозділів збройних сил Білорусі залишаються без істотних змін.

На Сіверському напрямку противник обстріляв район села Михальчина Слобода на Чернігівщині.

На Харківському напрямку ворог обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Наніс авіаудар біля Верхнього Салтова.

Окупанти також висунули окремі підрозділи в районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, але після вогневого ураження відійшли.

Винен «колективний Захід» та «безбожники»: ЗМІ розповіли про нову кремлівську методику щодо вторгнення в УкраїнуУ кремлі пропонують пропагандистам звинувачувати у початку війни в Україні колективний Захід, який нібито хоче знищити росію та забрати її ресурси. Однією із цілей вторгнення називають боротьбу з безбожниками, серед яких українські військові.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового та авіаційний удар біля Дібрівного.

На Донецькому напрямку зусилля противника зосереджені на наступі на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Дзвінківки та Донецького. Наніс авіаудари біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Даріївки – успіху не мав і відійшов.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір’я, Травневе та Зайцеве. Завдав авіаударів біля Соледара, Яковлівки, Семигір’я, Покровського та Білогорівки.

У Генштабі повідомили, що українські воїни відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. У районах населених пунктів Бахмут та Зайцеве продовжуються бойові дії.

На Авдіївському напрямку фіксувалися обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового та Нью-Йорка. Ворог задіяв авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки. Вів штурмові дії в районі Авдіївки, але успіху не мав і відійшов. Тривають бої поблизу Пісків.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Мар'їнка, Костянтинівка, Новосілка, Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка.

Російські війська також намагалися висунути розвідувальну групу біля Новополя, але вона була виявлена та знешкоджена.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується недопущення просування наших військ.

Здійснював систематичні обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Князівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка.

Вів штурмові дії у районі Трудолюбівки – теж успіху не мав і відійшов.

Нагадаємо, аналітики вважають, що російські війська створюють умови для проведення наступальних операцій у напрямку Харківської області або у бік Харкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: