ЗСУ пішли з Лисичанська, щоб не допустити оточення і вийти без втрат – Гайдай

Читать на русском
Українські військові вийшли із Лисичанська без втрат, повідомив Сергій Гайдай. Відступ був потрібний, щоб не допустити оточення.

Українські війська залишили Лисичанськ для того, щоб не допустити оточення та вийти з міста без втрат.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

Аналітики назвали наступні цілі рф на ДонбасіПісля Лисичанська наступними цілями російської армії на Донбасі можуть стати Сіверськ чи Бахмут та Слов'янськ.

«Наші військові могли б ще довго утримувати місто, але зараз росія має величезну перевагу в артилерії та боєприпасах. Вони просто знищили б місто здалеку, тож не було сенсу залишатися. Ми потрапили б у оточення і мали б сидіти там, поки місто обстрілювали. Тому ми вирішили не допускати оточення, щоб не намагатися відступати всі одразу. Вирішили відійти на готові укріплені позиції далі на захід, зайняти їх і звідти продовжити боротьбу з російською армією. Як наслідок, усі пішли без втрат», – розповів Гайдай.

Наступна мета росіян, за його словами, – захоплення Донецької області.

«Нам потрібно було зберегти наші війська, щоб, коли прибуде достатня кількість зброї, що поставляється Заходом, ми могли провести нормальні операції і контратакувати», – додав глава ОВА.

Нагадаємо, вчора, 3 липня, після важких боїв за Лисичанськ ЗСУ були змушені відійти.

Як заявив президент Володимир Зеленський, українська армія нарощує постачання сучасної зброї і завдяки тактиці поверне Лисичанськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: