РФ проводить наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Читать на русском
На Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках тривають бойові дії. Окупанти намагаються створити умови для захоплення Соледара та Бахмута.

Російські війська проводять наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках – хоче просунутися на захід від Донецька.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках у частинах сил спеціальних операцій Білорусі відзначено проведення перевірки бойової готовності.

На Сіверському напрямку противник із ствольної та реактивної артилерії обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст, Гай, Грем’яч і Михальчина Слобода Чернігівської області та Старикове на Сумщині.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із артилерії різних типів в районах населених пунктів Харків, Борщова, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки.

В Україні ми спостерігаємо руйнування та бої, небачені з часів Другої світової війни – СтолтенбергГенсек НАТО заявив, що союзники несуть моральну відповідальність за підтримку України, і ціна підтримки поки що вимірюється грошима, що не так погано. А якщо росія виграє цю війну, путін зрозуміє, що насильство працює і піде далі.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріл біля Богородичного, Мазанівки, Гусарівки, Адамівки, Курульки, Хрестища, Сулигівки, Довгенького та Великої Комишувахи.

На Донецькому напрямку ворог проводить наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається створити сприятливі умови для оволодіння Соледаром та Бахмутом, розширити контрольовану територію на західній околиці Донецька.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Сіверськ, Миколаївка, Стародубівка, Спірне, Крива Лука, Верхньокам’янське, Григорівка, Серебрянка, Райгородок та Каленики. Ішли стрілецькі бої.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури неподалік Яковлівки, Кодеми, Покровського, Роздолівки, Вершини, Бахмута та Соледара. Окупанти вели наступальні та штурмові дії з метою покращення тактичного становища, але успіхів не мали.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли із артилерії та танків поблизу Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Росіяни вели наступальні дії, бої продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій окупантів не зафіксовано.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ.

Нагадаємо, в ISW заявили, що Україна, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу та змушує росію перерозподіляти сили та змінювати пріоритети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: