ПС ЗСУ прокоментували удар по російському аеродрому в Криму

Читать на русском
Знищена техніка, ймовірно, підірвані склади артилерійського озброєння та паливно-мастильних матеріалів. Але основа будь-якого аеродрому, злітна смуга, практично не постраждала
Ілюстративне фотоReuters

Попри те, що військовий аеродром росіян у тимчасово окупованому Криму біля Новофедорівки серйозно постраждав, насправді росіяни все одно скоро будуть його використовувати. Злітна смуга на базі не постраждала від вибухів.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат в ефірі Національного телемарафону.

«Це для ворога дуже сильний укол, неприємний. Знищено понад 10 одиниць авіаційної техніки. Ймовірно, знищений і льотний склад, і інженерний склад, який обслуговував ці літаки... безумовно, противник приховує ці втрати, а на знімках і на відео видно, що там є сліди ураження рашистів – червоні сліди. Це, безумовно, дуже болісний удар. Фактично таке вперше сталося. Що саме сталося, ми говорити не можемо» - пояснив він.

Потужні вибухи в Криму: що про це пишуть провідні світові ЗМІСлово і діло зібрало, що про нещодавні вибухи в Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

Гнат додав, що при всьому цьому фактично відновлювати аеродром росіянам не потрібно. Вражена вибухами тільки та місцевість, де стояли літаки, знищена техніка, ймовірно, підірвані склади артилерійського озброєння і паливно-мастильних матеріалів. Але основа будь-якого аеродрому, злітна смуга, практично не постраждала.

«Основне на аеродромі - це злітно-посадкова смуга. Злітно-посадкова смуга там працює. Відновити аеродром не проблематично... Я думаю, що вони вже його відновлюють, питання тільки в безпеці. Для літака перелетіти з одного аеродрому на інший – не велика проблема» - резюмував він.

Нагадаємо, 9 серпня в селі Новофедорівка в окупованому Криму прогриміли кілька вибухів поруч з авіабазою російських військових. У росії заявили, що причиною вибуху стала «детонація декількох авіаційних боєприпасів», втім, експерти вважають, що ця версія просто повинна приховати неефективність ППО. Україна не підтверджує причетність до атаки на аеродром.

Згідно з різними даними, на аеродромі були знищені від 8 до 24 одиниць російської авіатехніки, в основному винищувачі та розвідники. Вартість знищеної авіації росії може досягати 380 млн доларів США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: