У Міноборони заперечують причетність ЗСУ до вибухів у Криму

Читать на русском
Військове керівництво України не підтверджує причетність ЗСУ до вибухів в окупованому Криму та закликає громадян не довіряти анонімним джерелам.

Військове керівництво України не підтверджує причетність ЗСУ до вибухів в окупованому Криму та закликає громадян не довіряти анонімним джерелам.

Про це повідомили під час сьогоднішнього брифінгу заступник міністра оборони Ганна Маляр та заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

«Кожен військовослужбовець хотів би бути причетним до цього», - сказав Олексій Громов.

Водночас Маляр нагадала, що жодного офіційного підтвердження чи заяви щодо причетності ЗСУ немає. Вона закликала українців не довіряти джерелам без прізвища.

ЗМІ розповіли про втрати росіян на знищеному аеродромі в Криму та показали фотографіїПопри те, що російська влада заявляє про відсутність втрат, на ділі вони колосальні - згоріло чимало літаків, а реальна цифра мертвих окупантів явно вище, ніж офіційні дані

«Я звертаюся до всіх – читачів, глядачів, якщо ви у будь-якому ЗМІ бачите, що якийсь невідомий представник Міноборони без прізвища, без імені, я рекомендую не вірити в цю інформацію, бо я підтверджую, що у Міноборони не було таких розмов», – зазначила вона.

Нагадаємо, в окупованому Криму вперше за час повномасштабної війни пролунали вибухи на військовому об'єкті. Офіційно росія наполегливо відмовляється визнаватись у безсиллі своєї ППО і заперечує можливе влучення ракет.

У Міноборони України після вибухів чітких коментарів не надали, іронічно нагадавши про «правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях». 10 серпня вранці у зведенні Генштабу про втрати росіян була згадка про дев'ять знищених літаків.

За інформацією InformNapalm, удар по летовищу російських окупаційних сил у Новофедорівці в Криму міг бути завданий ракетами американського виробництва ATACMS із кластерною боєголовкою. Ці ракети б'ють на відстань до 300 кілометрів і можуть запускатися з РСЗВ M270 MLRS та HIMARS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: