ВАКС призначив засідання у справі одеського бізнесмена Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від прокурора САП обвинувальний акт стосовно одеського бізнесмена та інших осіб.
Вадим Альперін з адвокатамифото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 30 серпня підготовче засідання у справі одеського бізнесмена Вадима Альперіна. Його Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в створенні та очоленні злочинної організації, яка займалася махінаціями на митниці.

Таке рішення 10 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні №52017000000000636 від 26.09.2017 за обвинуваченням (Вадима Альперіна, Олега Себова, Євгена Іскольда, Олега Шкуратова, Сергія Тупальського та Аліни Скомарової – ред.) призначити відкрите підготовче судове засідання на 30 серпня 2022 року о 08:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд взяв Альперіна під варту із заставою в 70 млн грн. Пізніше він вніс цю суму і вийшов із СІЗО під обов'язки. Щоправда пізніше порушив один із них, не здавши на зберігання ізраїльський паспорт, який дозволяв виїзд за кордон. Тому апеляційна палата ВАКС стягнула на користь держави 35 млн грн і збільшила його заставу до 76,6 млн грн. Пізніше суд знову поклав на Альперіна обов'язки.

Нагадаємо, за версією слідства, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: