США прокоментували вибухи на російській авіабазі в окупованому Криму

Читать на русском
Білий дім, коментуючи вибухи в Криму, заявив, що підтримує зусилля України із захисту суверенітету і територіальної цілісності.

У Білому домі, коментуючи вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці у анексованому Криму, заявили, що підтримують зусилля України із захисту свого суверенітету і територіальної цілісності.

Про це повідомляє «Голос Америки», з посиланням на заяву речниці Білого дому Карін Жан-П’єр.

Зазначається, що представниця Білого дому відповідала на питання журналіста про «серію вибухів на російській авіаційній базі в Криму», і чи вважають США військові об'єкти у Криму легітимною ціллю для України в умовах постачань американської зброї для ЗСУ.

Згідно з її словами, розв'язана росією війна може затягнутися, однак Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть український народ.

У Криму окупанти на два тижні запровадили високий рівень «терористичної небезпеки»Кремлівський ставленик Аксьонов наголосив, що ці заходи запроваджено для забезпечення безпеки та антитерористичної захищеності Криму та громадян.

«Як ви знаєте, ми підтримуємо зусилля України із захисту свого суверенітету і своєї територіальної цілісності, як ми багато разів говорили. Боротьба триває на сході та південному заході країни, і ще далека від закінчення. Ми попереджали, що це може бути довга і затяжна війна. Ми і надалі забезпечуватимемо, щоб Україна могла протистояти неспровокованій агресії росії, і це - в центрі нашої уваги… Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в їхній боротьбі за свою свободу, в їхній боротьбі за свій суверенітет проти брутального нападу з боку росії», - повідомила Жан-П’єр.

Варто зазначити, кремлівський ставленик на посаді «голови Криму» Сергій Аксьонов повідомив, що внаслідок вибухів у Криму одна людина загинула, шестеро постраждали.

Нагадаємо, що сьогодні, 9 серпня, у селі Новофедорівка в окупованому Криму пролунало кілька вибухів поряд з авіабазою російських військових.

У міноборони росії повідомили, що вибухи на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка в Криму сталися внаслідок «детонації кількох авіаційних боєприпасів».

Пізніше стало відомо про одну жертву внаслідок вибухів та п'ятьох постраждалих.

Також в українському Міноборони повідомили, що не можуть встановити причину вибухів і жартома нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння в невстановлених місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: