Утримувачів облігацій «Нафтогазу» закликали не погоджуватися на заморожування боргу

Читать на русском
Власників облігацій Нафтогазу закликали відхилити запит на дворічне відстрочення виплат за боргами. Юристи вважають, що компанія не має грошового дефіциту.

Власників облігацій НАК «Нафтогаз України» закликали відхилити прохання компанії про зупинення виплати боргу на два роки.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Раніше «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відстрочення з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Зокрема, компанія просить відкласти погашення єврооблігацій-2022 на 335 млн доларів через війну та її вплив на енергетичну безпеку України.

Як пише Reuters, консультанти лондонської юридичної компанії Dechert, призначеної кредиторами, не думають, що «Нафтогаз» зіткнувся з негайним дефіцитом грошей та вважається прибутковим підприємством.

В результаті вони вимагатимуть повного погашення однієї з облігацій фірми з терміном погашення наступного тижня, а також додаткової виплати «купонних» відсотків за іншою облігацією, що діє до 2024 року.

Нагадаємо, Україні тепер потрібно 9 мільярдів доларів на місяць, а не 5 мільярдів, щоби покрити дефіцит державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: