Нафтогаз планує втричі збільшити імпорт палива в Україну

Читать на русском
За останні місяці НАК Нафтогаз у 2,5 раза в середньому наростив імпорт нафтопродуктів з-за кордону
Ілюстративне фотоstock.adobe.com

Національна акціонерна компанія Нафтогаз планує різко наростити імпорт палива з-за кордону - з 5,6 тис тонн у червні до 15,6 тис тонн у липні. Це виведе НАК в лідери паливного ринку за наступні кілька місяців.

Про це повідомив голова правління НАК Нафтогаз Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

За словами Вітренка, НАК наприкінці квітня почав вирішувати завдання з ліквідації дефіциту на ринку нафтопродуктів. За останні місяці компанія у 2,5 раза в середньому наростила імпорт нафтопродуктів з-за кордону.

Україна відповідатиме росії на обстріли нафтобаз та інфраструктури – ЗеленськийОкупанти обстрілами нафтобаз і паливної інфраструктури намагаються спровокувати в Україні проблеми з паливом. Ці спроби не залишаться без відповіді

«Нафтогаз мав можливість законтрактувати в десятки разів більші обсяги. Але перешкодою їх імпорту стали логістичні обмеження в доставці нафтопродуктів з великих портів Європи, де є ресурс, до кордону України. З цією проблемою зіткнулися не тільки ми, але всі інші імпортери... якщо такі темпи нарощування імпорту нафтопродуктів будуть зберігатися і далі, то вже через кілька місяців Нафтогаз може стати лідером на ринку» - додав Вітренко.

Нагадаємо, за даними на середину липня, в Києві складають 52 гривні за літр, а дизельного палива - 58 гривень. Держпродспоживслужба постійно перевіряє АЗС.

У червні на український ринок з європейського надійшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів: 400 тисяч тонн дизеля, 200 тисяч – бензину і скрапленого газу. Таким чином, ситуація на ринку стабілізується, і вже в липні на АЗС можуть скасувати обмеження на продаж палива в одні руки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: