Російський уряд продовжує шантажувати Європу газом

Читать на русском
Якщо раніше росія заявляла, що їй потрібна турбіна, то тепер газ відмовляються поставляти, киваючи на санкції, які впроваджені проти рф
Ілюстративне фотоrueconomics.ru

У росії придумали чергову причину не нарощувати поставки газу в Європу через «Північний потік-1». Цього разу там заявили, що нібито неможливо завершити технічні роботи по газопроводу через санкції, які впровадили проти рф через війну в Україні.

Про це заявив перший заступник Постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський, повідомляє The Times.

Турбіну в росію повернути неможливо через санкції Заходу – «Газпром»Цю заяву було зроблено через кілька годин після того, як канцлер Німеччини Олаф Шольц приїхав на завод Siemens Energy і оглянув турбіну для Північного потоку-1.

Полянський також звинуватив у неможливості запустити газопровід Велику Британію і Європейський союз - мовляв, занадто жорсткі обмеження.

«Що стосується поточної ситуації з «Північним потоком», вважаю, вже пояснювалося в деталях, що є певні технічні процедури, які необхідно завершити за допомогою обладнання для «Північного потоку», а цього зробити не можна через впроваджені проти росії санкції» - заявив він.

Нагадаємо, російський газовий монополіст «Газпром» спалює власний видобутий газ на компресорних вузлах і терміналах, щоб не поставляти його в Європу.

Європейські країни знаходяться на шляху до досягнення мети заповнення сховищ газу до початку зими. Однак вартість поповнення запасів складе понад 50 млрд євро, що є історичним показником і в десять разів вище, ніж зазвичай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: