Зеленський закликав відповісти на російський газовий терор новими потужними санкціями

Читать на русском
Кремль свідомо тероризує Європу, намагаючись чинити на неї тиск за допомогою газу. Москва хоче зробити зиму максимально жорсткою для Європи
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Дії росії, яка вдається до газового шантажу Європи і цінового терору проти неї, повинні бути покарані ще більш потужними санкціями проти путінського режиму.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 26 липня.

«Сьогоднішні повідомлення про чергове спровоковане зростання газових цін на європейській біржі вище 2 тисяч доларів за тисячу кубів - це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти росії» - сказав президент.

Зеленський зазначив, що росія свідомо тероризує Європу, намагаючись чинити на неї тиск за допомогою газу. Москва хоче зробити зиму максимально жорсткою для Європи. Це терор, а на терор потрібно відповісти санкціями.

Нагадаємо, Газпром збирається знизити обсяги постачання газу до Європи приблизно вдвічі – до 20% від планової потужності «Північного потоку».

У Євросоюзі назвали рішення російського Газпрому про подальше скорочення постачання через «Північний потік-1» політично мотивованим кроком.

При цьому західні ЗМІ повідомляють, що швидше за все, росія продовжить шантажувати Європу газом, постачаючи паливо країнам Європейського Союзу в мінімальних обсягах, щоб змусити їх зняти з росії санкції. Саме таку мету переслідує Кремль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: