Росія припинила постачання газу ще одній країні Європи

Читать на русском
Газпром заявив про нібито виявлені порушення умов відбору газу та припинив постачання до Латвії в рамках липневої заявки.
Getty Images

«Газпром» заявив про нібито виявлені порушення умов відбору газу та припинив постачання до Латвії в рамках липневої заявки.

Про це йдеться в заяві «Газпрому» в Telegram.

«Сьогодні ПАТ «Газпром» припинило поставки газу в Латвію в рамках липневої заявки, у зв'язку з порушенням умов відбору газу», – йдеться в повідомленні.

Водночас раніше повідомляли, що у Латвії оператор місцевої газотранспортної системи Latvijas gaze поновив закупівлю російського газу, розплачуватимуться за блакитне паливо не рублями, а в євро. Відомо, що газ купують не безпосередньо у «Газпрому», а через посередника.

Нагадаємо, «Газпром» збирається знизити обсяги постачання газу до Європи приблизно вдвічі – до 20% від планової потужності «Північного потоку». У ЄС назвали політично вмотивованим рішення «Газпрому» скоротити постачання до ЄС.

26 липня країни-члени Євросоюзу досягли політичної угоди щодо добровільного зниження споживання газу на 15%. Мета зниження споживання – заощадити напередодні зими, щоб підготуватися до можливих перебоїв з постачанням газу з росії, яка постійно використовує енергоносії як зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: