Україна заборонила в'їзд 13 іноземним журналістам за співпрацю з країною-агресором – СБУ

Читать на русском
Вони готували замовні фейкові матеріали для кремлівських пропагандистів і регулярно публікували дезінформацію з фронтів.
Ілюстративне фото

Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну 13 іноземним журналістам, які працювали на замовлення країни-агресора.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, з початку повномасштабного російського вторгнення Служба безпеки України викрила 13 представників закордонних ЗМІ, які готували замовні фейкові матеріали для кремлівських пропагандистів і регулярно публікували дезінформацію з фронтів.

Згідно з матеріалами СБУ їм заборонено в’їзд в Україну строком на три роки.

Також спецслужба нейтралізувала більш як 10 ботоферм потужністю понад 100 тисяч фейкових акаунтів; викрила сотні інтернет-агентів, які діяли на користь ворога; заблокувала понад 5,5 тис. акаунтів та облікових записів.

Серед останніх спецоперацій – викриття розгалуженої агентурної мережі спецслужб росії, якою керували з тимчасово окупованого Криму. До її складу входили псевдожурналісти і так звані «експерти», які отримували від російських кураторів гроші за роботу.

Наразі «головний редактор», який координував діяльність групи, переховується на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру.

СБУ заборонила в’їзд в Україну 13 іноземним журналістам, які працювали на замовлення рфУкрінформ

Нагадаємо, що вчора, 12 травня, СБУ заявила про запобігання теракту у Запоріжжі.

Раніше СБУ повідомляли, що окупанти обдурили переселенців з ОРДЛО, які тікали від війни в рф.

Також нагадаємо, що росіяни поширюють фейк, що керівництво ЗСУ начебто «приховує» інформацію про загиблих воїнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: