У Генштабі розповіли, на яких напрямах ЗСУ відбили наступ окупантів

Читать на русском
Росіяни безуспішно вели наступ у районі Верхньокам'янського, у напрямах Пісків, Невельського, Авдіївки, Мар'їнки та Шевченко. Безуспішні спроби штурму зафіксовані недалеко від Бахмута, Зайцевого, Яковлівки та Вершини.

Українські військові відбили наступ російської армії на Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, а також на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Крім того, в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка.знешкоджено розвідувальні групи окупантів.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, оприлюдненому вранці 8 серпня.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін у діях противника немає. Зазначається нарощування системи протиповітряної оборони.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золочів, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Кутузівка, Старий Салтів, Чугуїв та Асіївка.

На Слов'янському напрямку противник обстрілював райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Сулигівки, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Долини. Наніс авіаудари біля Залимана.

Волкер спрогнозував терміни закінчення війни в УкраїніПотрібно готуватися до затяжного протистояння з росією та її ордами, вважає колишній спецпредставник США По Україні

На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краматорська, Сіверська, Серебрянки, Григорівки та Спірного. Окупанти завдали авіаударів біля Григорівки та Івано-Дар'ївки.

Для покращення тактичного становища російські війська вели наступальний бій у районі Верхньокам'янського – у результаті зазнали втрат і відійшли.

На Бахмутському напрямі ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Часів Яр, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Білогорівка та Бахмутське. Задіяв авіацію неподалік Бахмута, Яковлівки та Зайцева.

Крім того, окупанти продовжують ведення розвідки: розвідувальні групи росіян були виявлені та знешкоджені в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка.

Неподалік Бахмута, Зайцева, Яковлівки та Вершини противник намагався вести штурмові дії, але успіху не мав і відійшов.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Пісків, Невельського, Красногорівки та Курахового. Окупанти завдали авіаударів біля Нью-Йорка, Красногорівки, Мар'їнки та Юріївки.

Також безуспішно окупанти вели наступальні дії у напрямках Пісок, Невельського та Авдіївки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує обстріл військової та цивільної інфраструктури. Крім того, росіяни вели наступальні дії у напрямках Мар'їнки та Шевченко – українські військові зустріли їх точним вогнем та відкинули назад.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противника продовжують зосереджуватися на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі розпочалася нова хвиля примусової мобілізації.

За інформацією ЗМІ, російська армія готує масштабний наступ на Миколаїв, і для цього вона стягнула на південь близько 25 тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: