Українські військові вбили щонайменше 10 генералів рф – британська розвідка

Читать на русском
Через низьку ефективність, яку росія продемонстрували після нападу на Україну, щонайменше шість російських командувачів були звільнені з посад та ще десятеро генералів були вбиті.
Укрінформ

Через низьку ефективність, яку росія продемонстрували після нападу на Україну, щонайменше шість російських командувачів були звільнені з посад та ще десятеро генералів були вбиті.

Про це повідомляє британська розвідка.

Зазначають, що низька ефективність армії рф під час її вторгнення в Україну дорого обійшлася військовому керівництву країни-агресора.

«Це призвело до звільнення щонайменше шести російських командувачів з початку бойових дій у лютому 2022 року. Командувачі Східного та Західного військових округів росії, швидше за все, втратили командування», – йдеться в документі.

Зокрема, генерал-полковник Олександр Чайко був звільнений з посади командувача Східним військовим округом у травні 2022 року, генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував Західним військовим округом з 2018 року, був відсутній на дні вмф росії у Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, його, швидше за все, замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков. Генерал Олександр Дворніков був усунутий після того, як йому «було передано загальне командування операцією в Україні», також генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

У розвідці також додають, що до цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, яких вбили на полі бою в Україні.

Нагадаємо, втрати російської армії на війні проти України сягнули 42 тисячі військових. За минулу добу, 6 серпня, українські бійці ліквідували ще близько 300 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: