Війна в Україні на порозі нової фази – британська розвідка

Читать на русском
Росія концентрує основні сили на півдні України в очікуванні контрнаступу ЗСУ. Незабаром розпочнеться нова фаза війни.
фото ЕРА

Війна росії з Україною найближчим часом вступить у нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту завдовжки приблизно в 350 км.

Про це повідомляється у звіті британської розвідки, опублікованій у Twitter у суботу, 6 серпня.

Україна вже може переломити ситуацію на фронті – The Washington PostАналітики відзначають, що успіх в Лисичанську - останній стратегічний успіх росії. Відтоді вже майже місяць росія не може добитися нічого

«Війна росії з Україною ось-ось вступить у нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту довжиною приблизно 350 кілометрів, що простягається на південний захід від Запоріжжя до Херсона паралельно річці Дніпро», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, є інформація про переміщення техніки з окупованих росією Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та з материкової частини рф через Керченський міст до Криму.

Як зазначають у розвідці, батальйонно-тактичні групи (БТГ), що налічують від 800 до 1000 військовослужбовців, були перекинуті до Криму і майже напевно використовуватимуться для підтримки російських військ у Херсонській області.

Крім того, 2 серпня до Криму було перекинуто нову БТГ, також йде передислокація БТГ зі Східного угруповання військ. Швидше за все, найближчими днями їх буде відправлено до Херсонської області.

У свою чергу українські сили зосереджують свої удари на мостах, складах боєприпасів та залізничних коліях у південних областях. Цілі - спробувати вплинути на здатність росії поповнити запаси.

Нагадаємо, в ОПУ заявили, що якщо війна затягнеться до зими – звільняти території буде складніше.

Глава ГУР також припускав, коли настане переломний момент у війні з росією і чим вона закінчиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: