В ОРДЛО розпочалася нова хвиля примусової мобілізації – розвідка

Читать на русском
На території ОРДЛО з 1 серпня розпочалася нова хвиля примусової мобілізації. На війну забирають непридатних та чоловіків, які мали відстрочку.
Getty Images

На території ОРДЛО з 1 серпня розпочалася нова хвиля примусової мобілізації. На війну забирають непридатних та чоловіків, які мали «відстрочку».

Про це повідомляє українська розвідка.

Окупанти намагаються доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат. Зокрема, нові мотострілецькі батальйони формують у складі 2 армійського корпусу (Луганськ) російських окупаційних військ.

«У Луганську за 40 хвилин на ринку забрали два автобуси чоловіків, більшість із яких вантажники. В Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць. Населення обурене, чоловіки переховуються», – зазначають у розвідці.

Тотальна примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах. На вулицях міста Хрустальний збільшилась кількість патрулів, які без пояснень забирають чоловіків. Продовжуються облави по підприємствах і комерційних установах.

Водночас поширюється невдоволеність серед вже мобілізованих чоловіків ОРДЛО. Як додають розвідники, серед них поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети й каски, а місцевим амуніцію зразка 1941-1945 років.

Раніше повідомляли, що керівництво російської окупаційної армії погрожує відправляти у концтабір в так званих «Л/ДНР» тих військових, хто відмовляється від участі у бойових діях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: