Подоляк закликав Німеччину збільшити постачання зброї

Читать на русском
Україні потрібна більша кількість сучасної зброї. Влада сподівається на активну участь у цьому питанні канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Україні потрібна більша кількість сучасної зброї. Влада сподівається на активну участь у цьому питанні канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Про це повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю газеті Tagesspiegel.

«Німеччина тепер має піти іншим шляхом, зрозуміти, якою є насправді росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї», - наголосив він.

Німеччина надає Україні зброю, якої ще навіть немає у Бундесверу – ШольцШольц заявив, що Німеччина не скорочувала військову підтримку України та постачає найновіші системи, деяких ще навіть немає на озброєнні німецької армії.

За словами Подоляка, Україні необхідні постачання далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, що дозволить ефективно ліквідувати логістичні та матеріально-технічні склади росіян, а також ЗСУ важливим є і збільшення кількості безпілотників.

«Протиповітряні системи, такі як IRIS-T, про готовність постачання яких оголосила Німеччина, для кращого захисту наших міст від нападу з повітряного простору. Нам їх потрібно більше, аби захистити принаймні Київ, Харків, Дніпро, Миколаїв та Одесу», – заявив Подоляк.

Він також зазначив, що Україні потрібно збільшити кількість бронетехніки, щоб після відступу росії просуватися вглиб на тих територіях, які контролювали окупанти.

«Чим більше та швидше ми отримаємо важке озброєння, тим швидше зможемо зупинити цю війну», - наголосив радник голови ВП.

Раніше Данілов розповів про зброю, яку постачають Україні.

Нагадаємо також, 1 серпня до України прибули РСЗВ MARS II з Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: