Німеччина, Італія та Угорщина патрулюватимуть небо над країнами Балтії

Читать на русском
З 2004 року союзники НАТО по черзі охороняють небо над балтійськими країнами - Естонією, Литвою і Латвією, оскільки у цих країн немає власної бойової винищувальної авіації.
Ілюстративне фотоScanpix

Італійські, німецькі та угорські винищувачі з 1 серпня почнуть патрулювати небо над країнами Балтії і Балтійським морем. Контингенти цих країн замінять літаки Бельгії, Іспанії та Франції, які несуть службу в цьому регіоні з квітня.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НАТО.

Винищувачі трьох країн будуть виконувати патрулювання в рамках особливої місії НАТО з патрулювання повітряного простору Балтійського регіону. Чотири Угорських винищувачі JAS-39 будуть розміщені на авіабазі Шяуляй в Естонії, італійські Eurofighter будуть злітати з польського Мальборка, а однотипні німецькі винищувачі базуватимуться в Естонії, на авіабазі Емарі.

«Повітряна Охорона НАТО є яскравим прикладом солідарності Альянсу в дії. У той час, коли європейська безпека була докорінно змінена війною росії проти України, винищувачі НАТО цілодобово готові захищати повітряний простір союзників. Ми завжди напоготові» - йдеться в повідомленні Альянсу.

З 2004 року союзники НАТО по черзі охороняють небо над балтійськими країнами - Естонією, Литвою і Латвією, оскільки у цих країн немає власної бойової винищувальної авіації.

Нагадаємо, Державний департамент США схвалив угоду з продажу Німеччини новітніх винищувачів F-35, а також боєприпасів до них і супутнього обладнання. Загальна сума операції складе 8,4 мільярда доларів.

Також нещодавно на базу ВПС Великобританії з США прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в рамках місії посилення східного флангу НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: