Німеччина надає Україні зброю, якої ще навіть немає у Бундесверу – Шольц

Читать на русском
Шольц заявив, що Німеччина не скорочувала військову підтримку України та постачає найновіші системи, деяких ще навіть немає на озброєнні німецької армії.
ndtv.com

Інформація про скорочення військової допомоги Україні не відповідає дійсності. Німеччина постачає Україні новітні системи, деяких із них навіть немає на озброєнні Бундесверу.

Про це канцлер Олаф Шольц заявив у інтерв'ю Globe and Mail.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

«Це просто не відповідає дійсності (інформація про скорочення військової допомоги – ред.)! Дотримуватимемося фактів: з перших днів після нападу росії на Україну ми поставляємо в Україну зброю та боєприпаси. Це повний відхід від залізної політики всіх федеральних урядів Німеччини – заборони експорту зброї до кризових зон. Ми доставили все, що в нас було: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів та нелетальної допомоги. З того часу ми перейшли на більш складні та дорогі системи. Самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні комплекси, РЛС. Деякі з цих систем настільки нові, що їх було зроблено дуже мало, а деякі навіть не були представлені в Бундесвері», – заявив Шольц.

За його словами, Німеччина продовжуватиме надавати цю підтримку Україні «стільки, скільки потрібно».

Нагадаємо, видання Die Welt писало, що Шольц скоротив військову підтримку України з боку Німеччини, незважаючи на протилежні обіцянки.

Після цього стало відомо про отримання Україною від Німеччини танків Gepard та РСЗВ MARS II.

Крім того, ЗМІ повідомили, що Берлін схвалив продаж Україні 100 сучасних самохідних гаубиць типу Panzerhaubitze2000.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: