США погодили продаж Німеччині винищувачів F-35 за 8,4 мільярда доларів

Читать на русском
Придбання великої партії надсучасних винищувачів відбувається на тлі обіцянки канцлера Німеччини Олафа Шольца провести модернізацію німецької армії
Винищувач F-35Вікіпедія

Державний департамент США схвалив угоду з продажу Німеччини новітніх винищувачів F-35, а також боєприпасів до них і супутнього обладнання. Загальна сума операції складе 8,4 мільярда доларів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Придбання великої партії надсучасних винищувачів відбувається на тлі обіцянки канцлера Німеччини Олафа Шольца провести модернізацію німецької армії після того, як росія напала на Україну. Згідно з даними Пентагону, основними підрядниками угоди є Lockheed Martin, Boeing і Raytheon Technologies. 35 винищувачів замінять на озброєнні ВПС Німеччини застарілі літаки Tornado.

При цьому, хоча Держдепартамент схвалив угоду, а Агентство Пентагону зі співробітництва в галузі безпеки та оборони повідомило Конгресу США про те, що продаж можливий, невідомо, на якому етапі знаходиться підписання контракту.

Нагадаємо, на базу ВПС Великобританії з США прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в рамках місії посилення східного флангу НАТО.

Польща закупить у Південної Кореї близько тисячі танків, а також 600 артилерійських знарядь і півсотні винищувачів для заміни тієї техніки, яка була передана в рамках військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: