Німеччина виділить 1 млн євро на розслідування військових злочинів в Україні

Читать на русском
Влада Німеччини надасть додатково один мільйон євро Міжнародному кримінальному суду (МКС) для розслідування військових злочинів в Україні.

Влада Німеччини надасть додатково один мільйон євро Міжнародному кримінальному суду (МКС) для розслідування військових злочинів в Україні.

Про це сказав журналістам державний міністр МЗС ФРН Тобіас Лінднер, який бере участь у конференції «Ukraine Accountability Conference», яка відбувається 13-14 липня у Гаазі.

«Федеральний уряд Німеччини підтримає роботу Міжнародного кримінального суду додатково ще 1 мільйоном євро та направленням своїх експертів. Українські судмедексперти отримають для судово-медичної експертизи з Німеччини необхідний матеріал», – поінформував представник МЗС.

Як зазначив Лінднер, «повідомлення про серйозні порушення прав людини та військові злочини, які надходять від початку війни, шокували та обурили нас. Ми повинні зробити все можливе, щоб винні у найтяжчих злочинах не залишилися безкарними».

За його словами, важливо збирати та аналізувати свідчення та таким чином створити основу для правової обробки. Під час конференції Німеччина планує зробити свій внесок для забезпечення швидкого прогресу в цій роботі.

Раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що місце росії не на міжнародних форумах, а в суді ООН.

Також у Раді створили комісію з питань права та військових злочинів в умовах агресії Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: