У США хочуть визнати дії росії в Україні геноцидом українського народу

Читать на русском
У Сенаті нагадали про злочини, які російські солдати скоїли в українських містах Буча, Ірпінь, Гостомель та низці інших
Ілюстративне фото24 канал

Сенатори США від двох партій, Республіканської та Демократичної, представили у Верхній палаті текст резолюції, яка визнає дії росії в Україні геноцидом українського народу.

Текст резолюції опубліковано на офіційному сайті Комітету з міжнародних відносин Сенату США.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

Сенатор від Республіканської партії Джим Ріш, один зі співавторів документа, зазначив, що абсолютно всі дії росії в Україні є неприкритим геноцидом. Ріш нагадав про злочини, які російські солдати вчинили в українських містах Буча, Ірпінь, Гостомель та низці інших, додавши, що США пора визнати дії росії геноцидом, оскільки це так і є.

Ще один сенатор-співавтор, демократ Бен Кардін, зазначив, що вчинки росії щодо України в цілому можна назвати геноцидом і це не обмежується поточною війною.

«В Україні росія намагається знищити не тільки людей і будівлі, а й українську мову, українську історію та українську культуру. Це геноцид. Світ повинен визнати цей факт, а винні повинні понести відповідальність» - зазначив він.

Нагадаємо, в середу, 20 липня, перша леді України Олена Зеленська виступила перед Конгресом США і закликала передати українським військовим системи ППО. Зазначається, що можливість визнання дій росії геноцидом пов'язана саме з її виступом.

На початку поточного місяця Україна передала до Міжнародного Суду ООН в Гаазі меморандум у справі про звинувачення росії в геноциді українців. Міжнародний суд ООН в Гаазі з 1 жовтня приступить до розгляду справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: