Україні допоможуть у розслідуванні воєнних злочинів росії 45 держав

Читать на русском
Керувати роботою буде Офіс генпрокурора України, завдання групи країн-слідчих - задокументувати воєнні злочини Росії та передати винних правосуддю
Воєнний злочин: удар країни-терориста по Вінниціdsns.gov.ua

На конференції Ukraine Accountability Conference в Гаазі створена група держав, яка буде надавати Україні допомогу в розслідуванні воєнних злочинів росії.

Про це повідомляє офіс генерального прокурора України.

Політичну декларацію про співпрацю в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних росією на українській території, підписали 45 країн, які взяли участь у конференції.

«Група діалогу, заснована на цьому заході, повинна об'єднати національні, європейські та міжнародні ініціативи для документування та правосуддя для міжнародних злочинів. Робота групи з підтримки України буде управлятися офісом генерального прокурора» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, влада Німеччини надасть додатково один мільйон євро Міжнародному кримінальному суду (МКС) для розслідування воєнних злочинів в Україні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав створити спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України для притягнення вищого військового і політичного керівництва росії до відповідальності за воєнні злочини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: