Сенат США ратифікував протоколи про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Читать на русском
До теперішнього моменту це зробили понад 20 з 30 країн-членів Північноатлантичного альянсу.
фото: ВВС

Сенат США в середу, 3 серпня, прийняв резолюцію про ратифікацію протоколів щодо приєднання Фінляндії і Швеції до НАТО. Голосування ще триває, проте документ вже набрав достатню кількість голосів для його затвердження.

Про це повідомляє C-SPAN.

Зазначається, що відповідно до особливостей американського законодавства процедуру безпосередньо ратифікації виконує президент, Сенат дає на це згоду. Тепер керівник Сполучених Штатів Джо Байден має підписати відповідні документи про вступ Стокгольма і Гельсінків до НАТО і направити їх до Альянсу.

Викриття глобальної російської брехні: чому рф стримано реагує на можливе розширення НАТОФінляндія та Швеція заявили про наміри стати членами НАТО. Політологи розповли, якою може бути реакція росії.

Водночас, приєднання Фінляндії і Швеції до НАТО мають ратифікувати всі члени блоку. До теперішнього моменту це зробили понад 20 з 30 країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО після повномасштабного вторгнення росії в Україну, проте спочатку зустріли опір з боку Туреччини, яка звинуватила їх у підтримці угруповань, які вона вважає терористичними.

Але наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

Нагадаємо, 5 липня міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто та його колега зі Швеції Анн Лінде у штаб-квартирі НАТО підписали протоколи про вступ до Альянсу.

Нещодавно Німеччина також схвалила заявку Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: