Вступ у НАТО: Генсек Альянсу повідомив, коли ухвалять рішення щодо Швеції та Фінляндії

Читать на русском
Після цього кожна країна має ратифікувати протокол про приєднання, щоб розширення НАТО набуло чинності.
Ілюстративне фотоFacebook

Лідери держав-членів НАТО у середу, 29 червня, планують ухвалити формальне рішення про запрошення Фінляндії та Швеції в Альянс після того, як минулої доби своє вето зняла Туреччина.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками підписання меморандуму між Туреччиною, Швецією та Фінляндією 28 червня.

«Завтра лідери Альянсу ухвалять рішення про запрошення Фінляндії та Швеції приєднатися до НАТО і стати членами Альянсу», – заявив він.

Викриття глобальної російської брехні: чому рф стримано реагує на можливе розширення НАТОФінляндія та Швеція заявили про наміри стати членами НАТО. Політологи розповли, якою може бути реакція росії.

Генсек Альянсу нагадав, що далі кожна країна має ратифікувати протокол про приєднання, щоб розширення НАТО набуло чинності.

«Я абсолютно впевнений, що із урахуванням надійних зобов’язань, що містяться у тристоронньому меморандумі, під якими лише нещодавно підписалися президенти Фінляндії, Швеції й Туреччини, двері відкриті й приєднання Швеції та Фінляндії справді відбудеться», – додав Столтенберг.

Нагадаємо, що влада Туреччини не блокуватиме вступ до НАТО Фінляндії та Швеції - сторони домовилися підписати відповідний меморандум.

Раніше Туреччина блокувала розгляд заявок Фінляндії та Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу. Анкара звинувачувала Стокгольм та Гельсінкі у «підтримці терористів».

Фінляндія та Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Також нагадаємо, що нещодавно Фінляндія відмовилася виконувати умову Анкари для вступу до НАТО - видавати Туреччині людей, які звинувачуються турецьким урядом у зв'язках із терористами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: