Фінляндія та Швеція завершили переговори щодо вступу до НАТО: коли підпишуть протокол

Читать на русском
Швеція та Фінляндія завершили переговори щодо вступу до НАТО, а вже завтра, 5 липня, члени Альянсу підпишуть протоколи про приєднання країн.

Швеція та Фінляндія завершили переговори щодо вступу до НАТО, а вже завтра, 5 липня, члени Альянсу підпишуть протоколи про приєднання країн.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Після цього протоколи про приєднання будуть направлені до всіх країн НАТО для ратифікації відповідно до їхніх національних процедур.

Обійнятися з Європою. Колонка Леоніда ШвецяУкраїна не в положенні тих, кого беруть чи підбирають до Євросоюзу. Ми обіймаємося з європейцями у біді, пише у колонці Леонід Швець.

Обидві країни офіційно підтвердили свою готовність та здатність виконувати політичні, правові та військові зобов'язання та зобов'язання членства у НАТО.

Відомо, що переговори велися між представниками НАТО та представниками Фінляндії та Швеції. Фінську делегацію очолили міністр закордонних справ Пекка Хаавісто та міністр оборони Антті Кайкконен, шведську – міністр закордонних справ Анн Лінде та державний секретар з питань оборони Ян-Олоф Лінд. Зустрічі для кожної країни відбувались під головуванням помічника генерального секретаря НАТО щодо політичних питань та політики безпеки Беттіні Каденбах.

Нагадаємо, раніше Туреччина блокувала розгляд заявок Фінляндії та Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу. Анкара звинувачувала Стокгольм та Гельсінкі у «підтримці терористів».

Фінляндія та Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: