У НАТО не можуть гарантувати рф нерозміщення ядерної зброї у Фінляндії та Швеції

Читать на русском
У НАТО відмовляються надати гарантії росії щодо нерозміщення ядерного озброєння на території Швеції та Фінляндії.
5 канал

У НАТО відмовляються надати гарантії росії щодо нерозміщення ядерного озброєння на території Швеції та Фінляндії у разі їхнього вступу до Альянсу, оскільки держави самі мають право на цей вибір.

Про це йдеться у заяві помічника генсека НАТО Камій Грана в ефірі RTS.

Фінляндія конфіскувала російського майна на 76 млн євроУправління зі стягнення боргів Фінляндії заморозило на суму 76 млн євро майно російських олігархів та інших осіб і компаній, які потрапили під санкції.

«Кожна держава має у ядерній сфері свободу приймати чи не приймати зброю. Не йдеться про те, аби встановлювати обмеження. Тому питання ядерної зброї кожна країна, яка входить до НАТО, вирішує суверенно», – розповів Гран.

На запитання представників ЗМІ про те, чи чекає НАТО на військову реакцію чи демонстрацію сили з боку росії у відповідь на вступ до Альянсу Фінляндії та Швеції, він відповів, «росіяни самі заявили, що це не є необхідним, і я не думаю, що це було би виправданим кроком».

Нагадаємо, і Фінляндія, і Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Туреччина загрожує заблокувати заявки Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО. Проте влада має деякі вимоги, при виконанні яких Анкара погодиться на розширення Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: