Німеччина схвалила заявку Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО

Читать на русском
Німецькі Бундестаг і Бундесрат ратифікували на національному рівні протокол щодо приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО.
Фото DW

Німецькі Бундестаг і Бундесрат ратифікували на національному рівні протокол щодо приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО.

Це повідомляє Міноборони ФРН.

«Бундестаг і Бундесрат схвалили закон про ратифікацію запланованого вступу до НАТО Фінляндії та Швеції. Німецька процедура була проведена швидко, це має надіслати потужний сигнал солідарності та надійності союзникам», – йдеться у дописі.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт підкреслила, що вирішальною подією, яка спонукала дві країни відмовитися від багаторічного нейтралітету, а членів НАТО так швидко провести всі формальні процедури стала брутальна війна росії проти України.

Нагадаємо, 5 липня міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто та його колега зі Швеції Анн Лінде у штаб-квартирі НАТО підписали протоколи про вступ до Альянсу.

Раніше Туреччина погрожувала заблокувати заявки Швеції та Фінляндії. Влада мала деякі вимоги, при виконанні яких Анкара погодиться на розширення Альянсу. Але наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: