Махінації з житлом для прикордонників: щодо підозрюваного проведуть заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Національне антикорупційне бюро буде проводити заочне розслідування стосовно директора приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимира Олійника, якого підозрюють у справі про заволодіння 14 млн грн на будівництві житла для працівників Державної прикордонної служби України в Ужгороді.

Таке рішення 1 серпня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 28.01.2015 №42015000000000078. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 28.01.2015 №42015000000000078 стосовно (Володимира Олійника – ред), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заочно заарештував директора ПБВТК «Захід» Олійника. Його оголосили в розшук.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ обрано запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: