Махінації з житлом для прикордонників: підозрюваного заочно арештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про заочний арешт розшукуваного фігуранта.

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував фігуранта справи про заволодіння 14 млн грн на будівництві житла для працівників Державної прикордонної служби України в Ужгороді. Йдеться про директора приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимира Олійника.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 21 липня, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного. Обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляється ухвала», – йдеться в рішенні.

В самій ухвалі не вказується прізвище та ім'я фігуранта, але третім підозрюваним у цій справі є саме директор приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимир Олійник. Його оголошено в розшук.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ обрано запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: