Херсонську область звільнять вже до вересня – депутат облради

Читать на русском
Склади та бази окупантів винищуються, підкріплення розносяться на марші, мости виведені з ладу і з перекиданням резервів у росіян великі проблеми
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Херсонську область можуть звільнити вже до вересня цього року. Збройні Сили України контролюють всі транспортні артерії, по яких окупанти женуть зброю і боєприпаси російські окупанти. Склади та бази росіян послідовно винищуються.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ефірі телеканалу NТА.

«У Брилівці ми вчора бачили дуже потужний феєрверк, який влаштували ЗСУ, там, де стояло кілька ешелонів з озброєнням. Також була знищена нафтобаза окупантів» - зазначив депутат.

Арестович спрогнозував терміни російського наступу в Херсонській областіРосійські резерви зіштовхнуться із підготовленими українськими військами. Це буде битва на рівні Курської дуги - переломний момент у війні

За словами Хланя, виведення з ладу Антонівського мосту призвело до того, що на Правобережжі стало неможливо перекидати техніку. Тому окупанти були змушені вдатися до понтонної переправи, через яку женуть військову техніку, прикриваючись при цьому цивільними машинами, що заборонено міжнародними нормами.

«Вони навіть беруть гроші з цивільного транспорту за цю переправу - по 250 гривень з машини. Мало того, що прикриваються живим щитом, а ще заробляють на цьому. Але ці переправи нічого не варті, бо її швидкість абсолютно смішна і не відповідає потребам окупантів щодо лінії фронту. І за той час наші ЗСУ послідовно знищують те, що є на сьогодні й в тій же Чорнобаївці, і по польових складах орків і боєприпасів... Наші ЗСУ контролюють абсолютно всі транспортні артерії постачання зброєю і боєприпасами, і винищують послідовно Бойові склади, які знаходяться на лінії фронту» - зазначив депутат, додавши, що перелом на фронті на цьому напрямку практично стався, і за результатами цього перелому до вересня можна очікувати звільнення області від окупантів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Збройні Сили України повільно, крок за кроком, але просуваються по Херсонській області, деокуповуючи українські території. Російські окупанти нічого не можуть з цим вдіяти.

За даними британської розвідки, контрнаступ Збройних сил України в Херсонській області набирає все більших обертів. Обласний центр практично відрізаний від інших окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: