Зеленський: Відновлення України потрібно не відкладати на «після війни», а вести вже зараз

Читать на русском
Потрібно також готувати до нового навчального року школи та університети. Потрібно готуватися до складної зими. І все це робити треба в умовах постійної загрози з боку росії
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Робота по відновленню України після війни не повинно відкладатися «на потім». Після закінчення військових дій належить зробити дуже багато, але є проблеми, які потрібно вирішувати вже зараз - відновлювати звільнені міста і села.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 4 липня.

Британія хоче конфіскувати російські активи та передати їх УкраїніБританія підтримує конфіскацію російських активів та їх передачу або фізичним особам як репарації, або Українській державі.

«Коли говорять про відновлення, часто некоректно розставляють акценти. Це ж не тільки про те, що повинні зробити після нашої перемоги або в наступні роки, а й те, що потрібно робити вже прямо зараз. Українські сили звільнили від окупантів понад тисячу населених пунктів, щотижня додаються нові. Зараз, наприклад, - на півдні нашої держави. Всі вони зазнали масштабних руйнувань. А ще це означає потребу в колосальних коштах на відновлення інфраструктури, на повернення медицини та соціальних послуг, на відновлення нормального економічного життя. Одних лише зруйнованих будинків у звільнених районах - десятки тисяч» - розповів президент.

Зеленський нагадав, що потрібно також готувати до нового навчального року школи та університети. Потрібно готуватися до складної зими. І все це робити треба в умовах постійної загрози з боку росії - її ракетного терору і ракетних терористичних атак на цивільні об'єкти.

«Значна частина економіки знищена бойовими діями та російськими ударами, тисячі підприємств не працюють. А це означає високу потребу в робочих місцях, у забезпеченні соціальних виплат попри зниження податкових надходжень. Тому відновлення України - це не тільки про те, що треба зробити потім, після нашої перемоги, а й про те, що потрібно робити в цей час. І ми повинні робити це разом з нашими партнерами, з усім демократичним світом. Робити вже зараз» - додав він.

Нагадаємо, 4 липня Україна представила план відновлення країни на спеціальній конференції в Лугано (Швейцарія). Він передбачений на десять років і охоплює 15 сфер.

На сьогодні прямі збитки інфраструктури України в результаті повномасштабної агресії рф становлять понад 100 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: