Підготувати звільнення острова Зміїний допомагав британський спецназ – ЗМІ

Читать на русском
Журналісти стверджують, що військовослужбовці Special Boat Service з підрозділу спеціального призначення Королівського військово-морського флоту побували у відрядженні в Україні
Острів ЗміїнийTelegram

Британський спецназ допомагав Збройним силам України готувати звільнення острова Зміїний від російських загарбників, зокрема, навчаючи українських військових і надаючи їм технічну допомогу.

Про це повідомляє британське видання The Sun з посиланням на власні джерела зі складу Збройних сил Великої Британії.

Так, журналісти стверджують, що військовослужбовці Special Boat Service з підрозділу спеціального призначення Королівського військово-морського флоту побували у відрядженні в Україні, щоб навчити військових ВМС ЗСУ поводитися з британською технікою. Зокрема, спецназ навчав військовослужбовців України зі складу 73-го морського Центру спецоперацій; серед іншого, їх навчили застосовувати підводні буксирувальники.

Відзначається також, що за допомогою британського спецназу українські бойові плавці провели обстеження узбережжя Зміїного на наявність мін, перш ніж на острів висадився український загін, який підняв на ньому прапор.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У Міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його зростаючу уразливість для ударів України. 7 липня на острові Зміїний був встановлений прапор України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: